Image

 TARH.FI - radioharrastajat

6603267530

TARH.FI - radioharrastajat eli entiseltä nimeltään Turun Alueen radioharrastajat joka aloitti vuonna 2003 radioyhteyskokeiluiden toiminnan varsinais -suomen alueella käyttäen aluksi PMR446 - radiopuhelimia. Nykyään PMR446 - radiopuhelimien harrastaminen on niin minimaalista enää ettei aktiivisia alan harrastajia ei ole kuin muutamia joten kaipaamme lisää aktiivista ääntä radiotaajuuksille.

Olemme vielä aktiivisia radiopuhelimien käyttäjiä päivittäen 307-857-2866 kuuluvuus alueella joten PMR446 - radiopuhelimet ovat mukana aina silloin kun olemme liikkeellä, missä sitten olemmekaan. PMR446 - radiotaajuuksilla kanava 8 Ch on kutsu kanava jolla varsinais - suomen alueella voipi yleiskutsua huudella, niin varmasti meistä joku kuulee ja vastaa siihen jos vain olet kuuluvuus alueella joka voi olla 3 - 40 km riippuen maasto olosuhteista ja korkeudesta.

Käytämme PMR446 - radiotaajuuksien lisäksi muitakin radiotaajuuksia joita ovat RHA68,CB27.

PMR446 - radiopuhelimia kutsutaan myös itkuhälyttimiksi, joita valitettavasti aina silloin tällöin kuulee kanavilta kuten myös autokoulut ja rakennus yritykset ovat tunkeutunee luvasta vapautetuille radiotaajuuksille. CTCSS - salpa ei siis ole privaatti kanava.

Voisin suositella vuosien kokemukseen perustuen että autokoulut,rakennus yrittäjät voisivat vallata DPMR - radiotaajuudet joilla on vapaasti radiokanavia joita ei pappikaan ei pysty kuuntelemaan eikä vahingossa häiritsemään.

Voit yrittää jättää keskustelufoorumiin ilmoituksen siitä jos olet menossa radioyhteyksiä kokeilemaa, niin tiedämme olla vasta-asemana.